AIVAN ULALLA

Radio-ohjelman kaava tuntuu tänä päivänä olevan se, että studioon tuodaan kolme murrosikäistä ääliötä jauhamaan paskaa. Ero vuosiin (1992-2004), jolloin Olavi Letku ja Tenho Liiteri tekivät radio-ohjelmia, on valtaisa: heitä oli vain kaksi, ja he olivat jo tuolloin keski-ikäisiä kaljamahaisia miehiä.

Koko historiansa ajan Pohjanmaa vuonna nolla oli Etelä-Pohjanmaan vihatuin ja rakastetuin radio-ohjelma. Se ei jättänyt ketään kylmäksi. Ei edes pakastetukussa sekavihanneksia lajittelevaa, vapaa-ajallaan jäähallissa Zamponia ohjaavaa frigidiä. Ohjelmaa haukuttiin. Sitä paheksuttiin. Sitä lyötiin päähän raamatulla ja vähä katekismuksellakin.

Mutta sen nimiin myös vannottiin. Sitä kuunnellessa talikoitiin aamupuurot gastor ventriculukseen ja ajettiin töihin monsuunisateella ja vittumaisella jääkaljamakelillä. Sitä kuunneltiin heti herättyä, vaikka ohjelma ei, piru vieköön, edes tullut aamuisin.

Pohjanmaa vuonna nollan sykkeessä mentiin naimisiin, saatiin lahjaksi leipäkone plus pari pussilakanaa ja erottiin. Olavi Letkun miellyttävän baritoniäänen tahdissa vedettiin huiviin pullo "Asemapäällikköä". Tenho Liiterin pönttöjä juontoja toisteltiin firman pikkujouluissa haltioitunein äänenpainoin.

Mutta miksi tällaiset nettisivut? Miksi juuri nyt?

Sitä on mahdotonta sanoa. Todettakoon kuitenkin, että vakavasti otettavien erikoistoimittajien on oltava se alati räkyttävä rakkikoira, joka iskee tikarihampaansa taantumuksen ja hollandaise-kastikkeitaan poronsarviuutteella suurustavien optiojohtajien eltaantuneisiin perseisiin. Siis noin vertauskuvallisesti.

Yhtä kaikki, sydämellisesti tervetuloa näille viihdettä ja nykyoloissa niin harvinaista sydämensivistystä tarjoaville internet-sivuille! Olkoon näiden plarien sisältö teille sellaista hengenravintoa, jota ei voi saada 4H-kerhoista, rotary-klubeista, palokuntapojista tai minkään valtakunnan rappari-loosheista!

Rauhaa ja harmoniaa flikat ja poijat!

Olavi Letku
Erikoistoimittaja

Tenho Liiteri
Erikoistoimittaja


Sketsejä päivitetty:
26.6.2008
(Joo, vähän kesti, mutta parempi myöhään...)

| Tietoja palvelusta |